Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

Απόκριες (υποστηρικτικό υλικό)

Κάνοντας κλικ πάνω στους συνδέσμους μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε συλλογές εκτυπώσιμου αποκριάτικου υλικού που έχει "συσσωρευθεί" στο αρχείο μου τα τελευταία 20 χρόνια! Πρόκειται για υλικό που ήταν αναρτημένο ελεύθερα σε ξένους και ελληνικούς εκπαιδευτικούς ιστοτόπους και τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Το υλικό δημοσιεύεται για εκπαιδευτικό σκοπό στην τάξη του Νηπιαγωγείου.
Εδώ θα βρείτε εκτυπώσιμες καρτέλες-κλόουν για την δημιουργία παιχνιδιού ταύτισης λέξεων. Εκτυπώνετε διπλάσιες καρτέλες από τα παιδιά, έτσι ώστε να έχετε δύο όμοιες καρτέλες για το καθένα. Στο πίσω μέρος της καρτέλας-κλόουν γράφετε λέξεις σχετικές με τις Απόκριες και πλαστικοποιείτε. Κάθε παιδί πρέπει να εντοπίσει την καρτέλα που γράφει την ίδια λέξη με την λέξη της καρτέλας που κρατάει. (Η ιδέα είναι της κ. Σάσας Καραγιαννίδου-Σύγχρονο Νηπιαγωγείο, τευχ. 73).

Και για να μην ξεχνάμε το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών, εδώ υπάρχει ένα αποκριάτικο φύλλο εργασίας για την ρουτίνα σκέψης: Χρώμα, Σύμβολο, Εικόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου