Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Χριστουγεννιάτικη αλφαβήτα, βιβλιοθήκη & επιπλέον υλικό

 Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε ένα ασπρόμαυρο χριστουγεννιάτικο αλφάβητο σε αρχείο pdf. Μπορείτε να το εκτυπώσετε εύκολα και σε μικρότερο μέγεθος από Α4 χρησιμοποιώντας την επιλογή "multiple" στο μενού εκτύπωσης, ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε να έχει το βιβλίο που θα δημιουργήσετε, για μια ακόμα επαφή των παιδιών με τα γράμματα! 

Μια πρόταση για την αξιοποίηση του αρχείου είναι κάθε γράμμα να διακοσμηθεί με διαφορετικό τρόπο, κολλώντας μέσα του διαφορετικά υλικά, όπως ψηφίδες, πλαστελίνη, κορδόνι, κουμπιά, πούλιες, κτλ. και όταν ολοκληρωθεί, μπορεί να τοποθετηθεί στην βιβλιοθήκη της τάξης (ή να πάρει ο καθένας το δικό του, αν είναι μικρός ο αριθμός των μαθητών...)

Κάθε παιδί της τάξης μπορεί να φιλοτεχνήσει το γράμμα της αλφαβήτας που αντιστοιχεί στο αρχικό γράμμα του ονόματός του και τα πιο δυνατά νήπια να ασχοληθούν με τα γράμματα που απομένουν...

Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε το αλφάβητο...

Χριστουγεννιάτικη αλφαβήτα

🎁🎀👑🎁🎀👑🎁🎀👑🎁

Επιπλέον, παρακάτω έχω συγκεντρώσει κάποια χριστουγεννιάτικα φύλλα εργασίας που έχω δημιουργήσει. Κάντε κλικ στους υπερσυνδέσμους για να τα δείτε:

Χριστουγεννιάτικο εικονοκείμενο

Ζωγραφίζω όπως ο Λύτρας!

Μετράω μέχρι τα Χριστούγεννα!

Βοήθησε τον Ρούντολφ να φτάσει στον Άγιο!

Παρακάτω, μπορείτε να περιηγηθείτε σε μια πλούσια χριστουγεννιάτικη βιβλιοθήκη για χρήση στην τάξη ή για διαμοιρασμό στους μαθητές για την διάρκεια των διακοπών. Συνοδεύστε την ανάγνωση με τα παρακάτω φύλλα εργασίας για την ζωγραφική τους...

Φύλλο για χριστουγεννιάτικη δανειστική 1

Φύλλο για χριστουγεννιάτικη δανειστική 2

Έγινε με το Padlet

(Οι εικόνες για να δημιουργηθεί το παραπάνω υλικό έχουν ανασυρθεί από το διαδίκτυο. Τα παραμύθια "κρέμονται" ελεύθερα στο διαδίκτυο και συγκεντρώθηκαν εδώ για την δημιουργία της "δανειστικής" βιβλιοθήκης. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στους δημιουργούς τους.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου